Äkta Rök och Seamami

By 21 januari, 2021Uncategorized

Det var i Smaklabbet som krögarfamiljen Schönemyr skapade VegMe Äkta Rök®. Där färsk rök från svenska lövträd komprimeras och används som smaksättning i livsmedel så som smör, vatten, rapsolja, olivolja och soja. Eftersom sojaprotein i grunden inte är en smakupplevelse som sticker ut uppfanns idén att smaksätta sojaproteinet med det kallrökta vattnet. Detta har i sin tur gett produkterna den unika umamismaken. VegMe har utvecklat ett sätt att homogenisera smaker genom att de pressas in i produkterna. Detta för att ge den umamismak som då går igenom hela produkten och inte bara ligger på ytan. Genom att smaksätta produkterna med sjögräsextrakt, rapsolja och alger från svenska västkusten har VegMe även tagit fram en unik Seamami-smak. Vi nöjer oss inte förrän vi tagit fram något som verkligen kan kittla smaklökarna.