Undrar du vad VegMe är, vad det innehåller och var det faktiskt kommer ifrån? Se i så fall våra svar på flera vanliga frågor om VegMe nedan. Hittar du inte svaret på din fråga får du väldigt gärna höra av dig till oss här.

Vad är VegMe

VegMe är produkter gjorda på sojaprotein där bönorna tagits från kontrollerade odlingar i Europa med full spårbarhet.

VegMe vänder sig till veganer, vegetarianer, flexitarianer och köttälskare som vill äta både gott och klimatsmart. Läs mer här.

Passar VegMe för veganer?

Ja, alla VegMes produkter passar veganer.

Hur framställs VegMe?

Vårt protein framställs av sojabönor som enbart tas från odlingar inom Europa och tillagas med våra egenutvecklade metoder och smaksättningar. Läs mer här.

Vad innehåller VegMe?

Sojaprotein som är odlat i Europa, vatten och egenutvecklad smaksättning där smaksättningen pressas in i proteinet. Sojaproteinprodukterna innehåller svenskt kallrökt vatten och svensk kallrökt rapsolja.

Är VegMe-sortimentet tillagat i Sverige eller är det importerat?

Sojaprotein, som är vår grundråvara, importeras från noga utvalda leverantörer inom Europa och tillagas med unika metoder och smaksättningar i Sverige. VegMes produkter tillagas i en fabrik i Lindesberg i Sverige.

Varifrån kommer sojan som används i produkterna?

Sojaproteinet kommer från kontrollerade och noga utvalda odlingar i Europa. Alla sojabönor kan spåras hela vägen tillbaka till åkern och vi väljer odlingar så nära Sverige för så kort transport som möjligt.

Innehåller VegMes produkter gluten?

Vår färdigrätt Pasta Piccante innehåller durumvetemjöl och därmed gluten. Alla övriga produkter är helt glutenfria.

Är det en rökig smak på alla era produkter?

Nej, smaken i proteinet inte är rökig, utan snarare neutraliserar den bismak som kan komma av soja.

Vad innehåller VegMes såser?

Våra såser är baserade på svensk rapsolja och sojamjölk och är kända för sin fluffighet och lena konsistens. Såserna är helt fria från ägg, mjölk, konserveringsmedel och citronsyra.

Vem äger VegMe?

VegMe ägs till 50 procent av Gastronova AB och till 50 procent av BAMA Gruppen AS.

Var går det att köpa VegMe?

VegMes proteiner, såser, potatissallad och färdigrätter säljs idag på ICA, Coop, Hemköp, Cirkle K, 7 Eleven och OKQ8. Om produkten har varit populär så det kan finnas risk för slutförsäljning. Men det går alltid att fråga i butiken så kan de beställa hem produkten till dig.

För storkök och restaurang finns vi hos grossisterna Martin & Servera, Menigo, Grönsakshallen Sorunda och Svensk Cater.

Vad menar ni med att man räddar planeten genom att äta VegMe-produkter?

Den här planeten är vårt enda hem och vi har alla ett gemensamt ansvar för att vi inte ska utarma dess resurser. Det finns många åtgärder vi kan göra för att sträva mot en mer hållbar livsstil, men en av de stora åtgärderna är att se över våra kostval.
På Naturskyddsföreningens hemsida kan du läsa mer fördjupat om hur du kan vara med och rädda världen genom att äta vegetarisk mat.