Vad är VegMe?

VegMe är produkter gjorda på sojaprotein, ärtprotein, quinoaprotein och solrosfröprotein. Vi vill göra det enkelt för alla att äta god, hälsosam och växtbaserad kost. VegMe vänder sig till veganer, vegetarianer, flexitarianer och köttälskare som vill äta både gott och klimatsmart.

Läs mer här.

Passar VegMe för veganer?

Ja, alla VegMes produkter passar veganer.

Hur framställs VegMe?

Vårt protein framställs av sojabönor som enbart tas från odlingar inom Europa och tillagas med våra egenutvecklade metoder och smaksättningar. Vi använder oss även av protein från ärtor, ekologisk quinoa och solrosfrön. Alla produkter tillverkas i vår produktion i Lindesberg eller hos någon av våra svenska tredjepartsproducenter.

Läs mer här.

Vad innehåller VegMe?

Sojaprotein som är odlat i Europa, vatten och egenutvecklad smaksättning där smaksättningen pressas in i proteinet. Sojaproteinprodukterna innehåller svenskt kallrökt vatten och svensk kallrökt rapsolja. Vi använder oss enbart av GMO-fria råvaror i våra produkter.

Vi undviker konserveringsmedel i så stor utsträckning som möjligt och strävar efter att använda så närproducerade råvaror som möjligt.

Varifrån kommer sojan som används i produkterna?

Sojaproteinet, ärtproteinet och solrosfröproteinet kommer från kontrollerade och noga utvalda odlingar i Europa. Alla proteiner kan spåras hela vägen tillbaka till åkern och vi väljer odlingar så nära Sverige för så kort transport som möjligt. Vår ekologiska quinoa kommer, i så stor utsträckning det går, från svenska odlingar.

Innehåller VegMes produkter gluten?

On-the-Go produkterna Skagensandwich och Baguette med vegobullar innehåller vetemjöl och därmed gluten. Alla övriga produkter är helt glutenfria.

Är det en rökig smak på alla era produkter?

Den rökiga smaken neutraliserar den bismak som kan komma av soja. De produkter som har en annan proteinbas har inte den rökiga smaken.

Vad innehåller VegMes såser och röror?

Våra såser och röror är baserade på svensk rapsolja och sojamjölk och är kända för sin fluffighet och lena konsistens. Vår Skagen innehåller sojafärs istället för de traditionella räkorna. Samtliga produkter är helt fria från ägg, mjölk och konserveringsmedel.

Var går det att köpa VegMe?

VegMes proteiner, såser, potatissallad och färdigrätter säljs idag på ICA, Coop, Hemköp, Cirkle K, 7 Eleven och OKQ8. Om produkten har varit populär så det kan finnas risk för slutförsäljning. Men det går alltid att fråga i butiken så kan de beställa hem produkten till dig.

För storkök och restaurang finns vi hos grossisterna Martin & Servera, Menigo, och Svensk Cater.

Finns det konserveringsmedel i VegMes produkter?

Nej, vi undviker så mycket det går att använda oss av konserveringsmedel i våra produkter.