4 port
• 1 frp VegMe Färs Original
• 1 dl ströbröd
• 2 msk majsstärkelse
• 1-2 tsk sambal oelek
• 2 msk ajvar relish
• 0,5-1 gul lök, finhackad
• 1 dl växtbaserad osötad grädde (t ex soja eller havre)
• 1-2 klyftor vitlök
• 0,5 tsk timjan
• 0,5 tsk oregano
• 1 msk pressad citron
• Salt och peppar
Fräs den finhackade löken i rapsolja tills den blir mjuk och glansig.
Blanda ihop färs, ströbröd, majsstärkelse, växtbaserad grädde, sambal oelek, ajvar relish, kryddor, citron och den stekta löken. Låt svälla i minst 10 minuter. Om biffarna blir för lösa tillsätt lite mer ströbröd i smeten och blanda ihop igen.
Forma till ”korvar” runt smala grillspett i trä. Grilla runtom tills färsen är genomstekt och får en fin yta.
Tips!
Blötlägg spetten några timmar i förväg, annars kan de börja brinna.