SLUTA SLENTRIANGRILLA.

BÖRJA
GRILLA
VEGO!

Om du har bestämt dig för att 2021 är året då du slutar grilla kotletter av gammal vana och vänder blicken mot ett grönare alternativ – då har du hittat helt rätt! Med våra växtbaserade och smakrika proteiner och såser är det enklare och godare än någonsin att grilla vego.

Läs mer om färsk, svensk vego här på hemsidan och följ oss för tips och inspiration:

SLUTA SLENTRIANGRILLA.

BÖRJA
GRILLA
VEGO!

Om du har bestämt dig för att 2021 är året då du slutar grilla kotletter av gammal vana och vänder blicken mot ett grönare alternativ – då har du hittat helt rätt! Med våra växtbaserade och smakrika proteiner och såser är det enklare och godare än någonsin att grilla vego.

Läs mer om färsk, svensk vego här på hemsidan och följ oss för tips och inspiration:

FÄRS ORIGINAL

Vegofärs med fyllig smak som passar i de flesta klassiska färsrätter som tacos, bolognese, grytor och soppor. Stek den i lite matfett och krydda efter smak. Det går snabbt eftersom färsen redan är tillagad och bara behöver värmas upp och puttra ihop sig med övriga ingredienser en stund.

GRILLSPETT CEVAPCICI

4 port

• 1 frp VegMe Färs Original
• 1 dl ströbröd
• 2 msk majsstärkelse
• 1-2 tsk sambal oelek
• 2 msk ajvar relish
• 0,5-1 gul lök, finhackad
• 1 dl växtbaserad osötad grädde (t ex soja eller havre)
• 1-2 klyftor vitlök
• 0,5 tsk timjan
• 0,5 tsk oregano
• 1 msk pressad citron
• Salt och peppar

Fräs den finhackade löken i rapsolja tills den blir mjuk och glansig.
Blanda ihop färs, ströbröd, majsstärkelse, växtbaserad grädde, sambal oelek, ajvar relish, kryddor, citron och den stekta löken. Låt svälla i minst 10 minuter. Om biffarna blir för lösa tillsätt lite mer ströbröd i smeten och blanda ihop igen.

Forma till ”korvar” runt smala grillspett i trä. Grilla runtom tills färsen är genomstekt och får en fin yta.

Tips!
Blötlägg spetten några timmar i förväg, annars kan de börja brinna.

FLER GRILLRECEPT

FLER GRILLRECEPT

SLOPPY JOES MED KOREANSK TOUCH

GRILLKORV OCH CHORIZO MED TRE GODA TOPPINGS

FYRA SMÅ (SUPERGODA) SÅSERI

BURGARE MED ROSTAD MAJS OCH GUACAMOLE