JULEN
GOES
VEGO

Ingen ska behöva avstå från julens favoriter, bara för att man vill fira växtbaserat!
På VegMes julbord finns klassiska inläggningar som gör att sillen kan simma vidare, en makalös vegansk julskinka, krämig rödbetssallad, vår nya prinskorv och såklart våra omtyckta vegobullar.

Här hittar du recept och tips för en 100% växtbaserad jul.

Läs mer om färsk, svensk vego här på hemsidan och följ oss för tips och inspiration:

UPPDATERA FAVOURITERNA

JULEN
GOES
VEGO

Ingen ska behöva avstå från julens favoriter, bara för att man vill fira växtbaserat!
På VegMes julbord finns klassiska inläggningar som gör att sillen kan simma vidare, en makalös vegansk julskinka, krämig rödbetssallad, vår nya prinskorv och såklart våra omtyckta vegobullar.

Här hittar du recept och tips för en 100% växtbaserad jul.

Läs mer om färsk, svensk vego här på hemsidan och följ oss för tips och inspiration:

PULLED

Vår fantastiskt möra Pulled Original gör sig inte bara som sill, utan är också suverän i sallad, burgare, wraps och grytor. Färdig att ätas kall eller varm.

Lök-no-sill

1-2-3-lag:
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika 12%

200 g VegMe Pulled Original
1 rödlök
½ silverlök
3 salladslökar
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
½ tsk salt

Gör så här:
• 1-2-3-lag: Koka upp vattnet och ta från plattan, häll i socker och blanda så det löses upp, tillsätt ättika. Låt svalna.
• Skiva löken tunt, krossa kryddpepparkornen lätt.
• Ta fram en väl rengjord glasburk, varva VegMe Pulled, lök och kryddor i burken.
• Fyll på med 1-2-3-lag och ställ in i kylen, gärna över natten.

A kind of Senapssill

200 g VegMe Pulled Original
½ dl svensk senap
½ dl skånsk senap
½ dl ljus Dijonsenap
½ tsk vitvinsvinäger
½ dl strösocker
¾ dl rapsolja
1 dl färsk dill
½ tsk mald vitpeppar
½ tsk salt
Ev. ½ dl vegansk fraiche

Gör så här:
• Rör ihop senap, socker, vinäger, salt och peppar i en bunke. Blanda så att sockret löser sig.
• Vispa ner rapsoljan långsamt i en fin stråle i senapsblandningen.
• Tillsätt finhackad dill och till sist VegMe Pulled.
• Häll över blandningen i en väl rengjord glasburk. Låt stå i kyl några timmar, gärna över natten, innan servering.
• Vill du ha en något mildare och krämigare smak, blanda i vegansk fraiche innan servering.

Skagensill style

200 g VegMe Pulled Original
½–1 rödlök
1 ½ dl VegMe Majonnäs
1 dl vegansk fraiche
2 ½ msk röd tångkaviar
½ knippe färsk dill
½ tsk salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
• Blanda ihop majonnäs och fraiche med salt och peppar.
• Hacka lök och dill fint, tillsätt hacket och tångkaviaren i majonnäsblandningen. Blanda väl.
• Tillsätt VegMe Pulled och rör om så den täcks av röran.
• Rengör en glasburk ordentligt. Fyll burken med röran och låt stå några timmar, gärna över natten.

FLER VEGORECEPT

FLER VEGORECEPT

VEGANSK JULSKINKA

PRINSKORV & VEGOBULLAR

VEGANSK SILL

FLER JULIGA RECEPT