
1 frp VegMe Pulled Original
7 dl vetemjöl
25 g färsk jäst
1 msk strösocker
2,5 dl vatten
2 msk rapsolja
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Gör så här
- Rör ut jäst med vattnet i en bunke. Blanda därefter de torra ingredienserna väl i en till bunke. Tillsätt rapsoljan, jästen, och knåda, för hand eller i maskin, i ca 10 minuter tills degen släpper bunkens kanter.
- Täck degen med en kökshandduk eller dylikt och låt jäsa i 45 minuter.
- Häll ut degen på en lätt mjölad bänk och knåda den slät. Dela den sedan i 12 bitar och forma varje bit till en pingisbollstorlek. Kavla ut varje boll till en tunn oval. Pensla sedan med lite olja och vik dubbelt.
- Klipp ut och lägg de vikta bullarna på varsin bit bakplåtspapper, ca 15×15 cm stora, och täck dem med en kökshandduk. Låt dem jäsa till dubbel storlek i ca 40 minuter.
- Hetta upp vatten i botten på en vid kastrull, och sätt ett durkslag, bambukorg eller ångkokartillsats över. Lägg ner bullarna med sitt bakplåtspapper – i korgen eller durkslaget i omgångar så många som får plats. Låt bullarna ånga i ca 15 min. tills de har pöst upp och är fluffiga och lätta.
- Fyll bullarna med VegMe Pulled Original, skivad rödlök, koriander och finhackad chili.