
1 frp VegMe Vegan Bites
1 huvud romansallad
100 g grönkål
2 msk olivolja
3 skivor formfranska
1 dl cashewnötter
Dressing
2 dl cashewnötter
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1 msk citronsaft
1⁄2 dl olivolja
2 tsk kapris
1⁄4 vitlöksklyfta, pressad
en nypa salt
1. Blötlägg 2 dl av cashewnötterna över natten eller minst 2 timmar. Häll sedan bort blötläggningsvattnet och mixa slätt i en mixer tillsammans med övriga ingredienser för dressingen. Ställ åt sidan.
2. Riv salladen och kålen i mindre bitar och lägg i en stor skål.
3. Skär brödet i kuber och stek i rikligt med olivolja tills gyllene. (Vid tidsbrist går det såklart också bra med köpta krutonger.)
4. Stek VegMe Vegan Bites i en stekpanna på medelhög värme tills de fått stekyta.
5. Mixa 1 dl av cashewnötterna för att göra din egen parmesan.
6. Vänd ner dressingen i salladen och blanda ordentligt.
Toppa med VegMe Vegan Bites och krutonger. Avsluta med en skvätt citronsaft och toppa med cashewnötsparmesan.