
1 förpackning VegMe Vegan Bites
20 g torkade alt 2 dl färska kantareller
15 g mjölkfritt margarin
3 dl havregrädde
1 dl vatten
0,5 msk sojasås
1 msk grönsaksbuljong
1 msk vetemjöl
0,5 msk persilja, torkad
salt
svartpeppar
1. Blötlägg torkade kantareller i 1 dl vatten i fem minuter, krama ur och grovhacka dem.
2. Finhacka löken och stek i hälften av margarinet på medelvärme tills den är mjuk.
3. Tillsätt kantarellerna, resten av margarinet och bryn tills de fått färg.
4. Strö över grönsaksbuljong och persilja och sikta ner vetemjöl under omrörning.
5. Blanda vatten, grädde och sojasås, tillsätt och låt sjuda under omrörning i några minuter.
6. Lägg i VegMe Vegan Bites och rör om tills de är genomvarma. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ugnsrostad potatis och morötter.