
4 personer
Pizzadeg
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
7 dl vetemjöl
Tomatsås
390 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
Topping
1 frp VegMe Vegan Bites
1 näve grönkål
1 halv rödlök
4 st feferoni
Vit pizzasås
1 dl havrefraiche
1 msk VegMe Majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Pizzadeg
Sätt ugnen på 250 °C.
Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Dela degen i fyra delar och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Kavla ut degbitarna till pizzor i önskad storlek och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Tomatsås
Koka upp tomatkross, oregano och vinäger i en kastrull och låt sjuda ca 5 minuter. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
Bred tomatsåsen på pizzabottnarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
Ta ut pizzorna och toppa med lätt stekt VegMe Vegan Bites, rödlök, sallad och feferoni.