
Inget smakar väl bättre en ljummen sommarkväll än nygrillade grillspett. Med VegMe Chorizo mellan grönsakerna får du den rätta hettan.
8 portioner
8 grillspett i trä
2 pkt VegMe Chorizo
4 förkokta majskolvar
4 rödlök
2 röd paprika
2 gul paprika
2 zucchini
2 aubergine
4 tomater
neutral olja
salt
peppar
balsamicocréme
Börja med att lägga grillspetten i blöt så de inte bränns på grillen.
Skär zucchini, aubergine och den förkokta majsen i skivor. Dela korven i 1 cm stora skivor.
Kärna ur paprikan och skär i lite större bitar. Klyfta tomaterna. Skala rödlök och dela upp i klyftor. Vänd runt allt i olja, salta och peppra. Varva grönsaker med korv och trä upp på spetten.
Grilla spetten på grill eller i grillpanna. Ringla över balsamicocréme, salta och peppra. Servera gärna med en trevlig dipp, exempelvis VegMe Bearnaise eller VegMe Aioli.