
4 portioner
1 frp VegMe Vegobullar
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Stek bullarna i lite olja tillsammans med curry och finhackad vitlök tills de fått fin yta.
Såsen
2 dl kokt butternutpumpa (dela i bitar och koka till mjuk konsistens)
1 msk rapsolja
1 gul lök, hackad i små bitar
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 röd chilifrukt, finhackad (anpassa mängd efter din egen smak)
0,5 tsk kardemumma
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 msk garam masala
2 msk riven ingefära
1 tsk salt
150 g tomatpuré
1,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl havregrädde
1 msk sötning, t.ex kokossocker
Gör så här
Mixa den kokta butternutpumpan och ställ åt sidan.
Häll i rapsolja i en kastrull. Stek lök, vitlök och ingefära tillsammans med de torra kryddorna till löken blir mjuk.
Tillsätt tomatpuré, havregrädde, buljongtärning och socker låt koka ihop några minuter. Häll ned pumpan.
Mixa allt till en fin och len massa. Lägg ned de currystekta VegMe bullarna och värm allt tillsammans.
Toppa gärna med färska örter ex koriander eller hackad persilja.
Servera med ris och valfria grönsaker.
Recept & foto: Anna Warodell