
4 portioner
1 frp VegMe Formbar färs
1 gul lök finhackad
1 msk rapsolja (att steka i)
2 st vårlökar
ca 1 dl små fina gröna ärtor
rivet skal av ½ citron
1 dl ströbröd
2 msk majsstärkelse
1 dl växtbaserad osötad grädde (t ex soja eller havre)
Salt och peppar
Gör så här
Fräs den finhackade gula löken i rapsoljan tills löken blir mjuk och glansig.
Koka ärtorna lätt, mixa snabbt eller hacka lätt. Låt svalna. Riv skalet från ½ citron och hacka vårlökarna fint. Blanda, lök, ärtor och skal med färs, ströbröd, majsstärkelse, växtbaserad grädde, salt, peppar och den stekta löken. Låt svälla minst 10 minuter. Om biffarna blir för lösa tillsätt lite mer ströbröd i smeten och blanda ihop igen.
Knåda ihop till en jämn smet och forma sen till små bollar. Stek i olja tills de får fin färg runt om.