Bjud på festlig vegomat! Det behöver inte vara så märkvärdigt egentligen, en inbjudande dukning och ett gott tillbehör gör hela skillnaden. Bjud på färska produkter från VegMe med sin unika, rökiga smak så vet du att gästerna kommer älska maten. Här hittar du recept för sommarens alla härliga stunder med familj och vänner.

VEGME CHORIZO

En riktigt god vegokorv som är lite hetare än vår vanliga grillkorv. Gjord på protein från ärta och solrosfrö. Ett tunt skinn av alger ger korven ett härligt bett och gör den lättare att tillaga.

Somriga grillspett med VegMe Chorizo

Inget smakar väl bättre en ljummen sommarkväll än nygrillade grillspett. Med VegMe Chorizo mellan grönsakerna får du den rätta hettan.

8 portioner

8 grillspett i trä
2 pkt VegMe Chorizo
4 förkokta majskolvar
4 rödlök
2 röd paprika
2 gul paprika
2 zucchini
2 aubergine
4 tomater
neutral olja
salt
peppar
balsamicocréme

Börja med att lägga grillspetten i blöt så de inte bränns på grillen.

Skär zucchini, aubergine och den förkokta majsen i skivor. Dela korven i 1 cm stora skivor.

Kärna ur paprikan och skär i lite större bitar. Klyfta tomaterna. Skala rödlök och dela upp i klyftor. Vänd runt allt i olja, salta och peppra. Varva grönsaker med korv och trä upp på spetten.

Grilla spetten på grill eller i grillpanna. Ringla över balsamicocréme, salta och peppra. Servera gärna med en trevlig dipp, exempelvis VegMe Bearnaise eller VegMe Aioli.

FLER VEGORECEPT

FLER VEGORECEPT

GRILLADE, VEGANSKA SMASHBURGARE MED TRYFFELCRÈME

VEGANSKA BURRITOS MED VEGME PULLED ORIGINAL

FLER VEGORECEPT