Framtiden är växtbaserad

I en värld där vår matproduktion står för en fjärdedel av människors klimatpåverkan behöver vi hitta andra typer av protein än de animaliska, både av hänsyn till klimatet och den egna hälsan.
I genomsnitt har en växtbaserad rätt hälften så stor klimatpåverkan som en kötträtt och det gör därför stor skillnad att byta ut köttet.

Förutom att utveckla goda och smakrika produkter har vi också en vision om att öka medvetenheten kring konsumtionen av växtbaserade protein i Sverige och på så sätt bidra till en klimatsmart och mer hållbar värld.

Hur allt började

VegMes historia började hos en kreativ krögarfamilj med ett stort intresse för vegetarisk, smakrik mat och ett genuint intresse för innovation och utveckling. Det var på Ingarö utanför Stockholm som VegMe föddes, genom ändlösa timmar av kreativitet och experimenterande i jakten på nya matinnovationer. Här hittar man fortfarande vårt smaklabb, där vi utvecklar nya produktidéer och provlagar våra recept. Smak och kvalitet var ledorden i arbetet då, och är det än idag

Vår unika umamismak

Smakerna i VegMes produkter är unika och tydliga. Vår färs har ”lurat” många duktiga kockar i blindtester där man förväxlat VegMes färs med animalisk färs. Det är resultatet av att smakerna i samtliga produkter är homogeniserade. Det innebär att smaksättningen inte bara använts som marinad på ytan utan att den går igenom i hela produkten. Kallrökt svensk rapsolja och kallrökt svenskt vatten ger VegMes produkter en naturlig umamismak och ett härligt tuggmotstånd.

VegMes proteiner

Våra klimatsmarta växtbaserade proteiner uppskattas lika mycket av veganer, vegetarianer och flexitarianer som av köttälskare. För oss på VegMe är det smaken som är viktigast och vi använder därför bara färska proteinalternativ. Vi väljer alltid svenska råvaror om vi kan. Idag är våra produkter i huvudsak gjorda av soja-, ärt- och solrosprotein, men vi letar ständigt efter nya klimatsmarta proteinalternativ. I våra italienska biffar använder vi också svenskodlad ekologisk quinoa.