Poké bowl med VegMe Pulled Original, nudlar och picklad rödlök

4 portioner
Picklad lök
1 rödlök
saft ifrån 1 lime
2 msk olivolja
1 nypa havssalt
Nudelsallad
1 frp glasnudlar (à100 g)
30 g algsallad
sesamolja
Wasabisås
1 burk VegMe Aioli
1 msk wasabi pasta
1 tsk sesamfrön, gärna svarta
Kryddig pulled VegMe
1 frp VegMe Pulled Original
1/4 purjolök
1 tsk sichuanpeppar
rivet skal ifrån 1 lime
1/2 dl japansk soja
olja till stekning
Topping
spetskål
morot
mango
sugersnaps
avokado
furikake eller sesamfrön
Gör så här
Picklad lök
Skala löken och skär i tunna skivor. Lägg i en skål och pressa över limesaft, olivolja och strö över havssalt. Låt marinera ca. 5 minuter.
Nudelsallad
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blötlägg algsalladen 5 minuter och låt rinna av. Blanda ihop salladen med nudlarna och ringla över lite olja.
Wasabisås
Rör ihop ingredienserna till wasabisåsen.
Kryddig pulled VegMe
Ansa och skölj purjolöken och skiva tunt. Stek mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt pulled och krydda med sichuanpeppar, limeskal och soja.
Lägg upp nudel- och algsalladen i botten på en skål. Lägg på kryddad pulled och toppa med snyggt skurna grönsaker, picklad lök och strö över lite furikake eller sesamfrön. Servera med wasabisåsen.
Tips: Självklart går det jättebra att välja grönsaker till topping efter säsong eller tycke och smak.