VegMes veganska Bolognese

En klassiker i vegansk tappning. Ett säkert kort oavsett vem du ska bjuda på middag!

4 portioner

1 frp VegMe Formbar färs
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 morot
100 g rotselleri
1 burk krossade
tomater
1 paket körsbärstomater
1 lagerblad
1 dl rött vin (valfritt)
1-2 tsk socker
2 msk finhackad rosmarin
½ dl finhackad färsk oregano
400 g pasta (t.ex. papardelle)
2 msk olivolja
1,5 tsk salt
Svartpeppar efter smak
Färsk basilika eller andra färska örter

Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och rotselleri fint. Värm oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och slutligen färsen. Tillsätt morötter och selleri och fräs några minuter. Rör sedan ned krossade tomater, lagerblad, ev. vin, socker, rosmarin och oregano. Låt småkoka under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Koka pastan enligt anvisning och vänd ihop med såsen innan servering. Dekorera med körsbärstomater och färska basilikablad.

Gott tillbehör
Gör en god och fräsch salladsdressing. Blanda 1 dl VegMe Aioli, ½ dl färsk finhackad basilika, saften av ½ pressad lime och finrivet limeskal efter smak.