Biff med svamp och lök

1 gul lök finhackad
1 msk rapsolja (att steka i)
1 dl ströbröd
2 msk majsstärkelse
1 dl växtbaserad grädde, osötad (t ex soja eller havre)
1 msk sojasås
Salt och peppar
1 gul lök i strimlor
250 g champinjoner
2 dl havregrädde
1 msk soja
1 msk schalottenlöksfond
Salt och svartpeppar
Olja till stekning
Gör så här
Fräs den finhackade löken i rapsoljan tills löken blir mjuk och glansig.
Blanda ihop färs, ströbröd, majsstärkelse, växtbaserad grädde, salt, peppar och den stekta löken. Låt svälla minst 10 minuter. Om biffarna blir för lösa tillsätt lite mer ströbröd i smeten och blanda ihop igen. Forma till biffar. Stek och vänd i olja i stekpanna tills biffarna får en härlig färg på båda sidor.
Skala och skär den gula löken i strimlor. Skär upp champinjonerna. Fräs löken i en stekpanna och tillsätt efter ett tag champinjonerna. När både lök och champinjoner fått en fin färg, tillsätt havregrädde, soja och schalottenlöksfond. Salta och peppra efter smak.