Grillspett cevapcici

1 frp VegMe Formbar färs
1 dl ströbröd
2 msk majsstärkelse
1-2 tsk sambal oelek
2 msk ajvar relish
0,5-1 gul lök, finhackad
1 dl växtbaserad osötad grädde (t.ex. soja eller havre)
1-2 klyftor vitlök
0,5 tsk timjan
0,5 tsk oregano
1 msk pressad citron
Salt och peppar
Fräs den finhackade löken i rapsolja tills den blir mjuk och glansig.
Blanda ihop färs, ströbröd, majsstärkelse, växtbaserad grädde, sambal oelek, ajvar relish, kryddor, citron och den stekta löken. Låt svälla i minst 10 minuter. Om biffarna blir för lösa tillsätt lite mer ströbröd i smeten och blanda ihop igen.
Forma till ”korvar” runt smala grillspett i trä. Grilla runtom tills färsen är genomstekt och får en fin yta.
Tips!
Blötlägg spetten några timmar i förväg, annars kan de börja brinna.