Lyxiga nyårsmackor á la VegMe

ca 12 st

1 kavring
1 frp VegMe Vegan Bites
350 g kronärtskockstapenad
250 g ostronskivling
Olivolja
1 färsk chili eller chilipulver
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Zest av 1 citron
1 kruka färsk persilja
30 g pinjenötter
100 g grönkål

Picklade grönsaker
1/2 gurka
1 rödlök
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten

1. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll upp i två små skålar och addera tunt skivad gurka i ena skålen och tunt skivad rödlök i den andra. Låt svalna och ställ i kylen 1 timme.
2. Värm upp olja i en stekpanna, hacka chili och vitlök och stek mjuka på låg värme i ca 1 minut.
3. Addera ostronskivlingen och låt steka tills vattnet gått ur och den fått färg.
4. Lägg svampen åt sidan. Stek (utan att tvätta pannan) Vegan Bites gyllene och addera svampen. Ställ åt sidan.
5. Massera grönkålen med olivolja och salt, lägg in i ugnen på 200 grader i några minuter tills de blivit lite krispiga.
6. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de blir gyllene. Rör hela tiden.
7. Skär kavringen i skivor och dela på två, stek sedan lätt i olivolja och lägg åt sidan.
8. Bred generöst med tapenad på den lätt svalnade kavringen och toppa med svampblandningen.
9. Garnera med de picklade grönsakerna, grönkålen, pinjenötterna, salt, peppar, citronzest och persilja.
10. Servera genast.