Nyårsfilé á la VegMe med blancherade grönsaker

1 frp VegMe Pulled Original
1,5 tsk salt
2 tsk svartpeppar
2 tsk timjan
3 msk hackad färsk persilja
1 dl panko
0,5 dl olja till stekning
1 dl ströbröd
2 msk majsstärkelse
1 dl växtbaserad osötad grädde (t ex soja eller havre)
1 burk VegMe Bearnaise
2 tsk srirachasås
300 g små morötter
1 pkt broccolini
1 paket blomkålsskott
1,5 dl flytande mjölkfritt smör
1 vitlök
Valfria färska örter till smöret
Lägg färs, pulled, salt, svartpeppar, timjan och persilja i en mixer med knivar och pulsa tills du får en jämn smet. Blanda ned ströbröd, majsstärkelse och växtbaserad grädde. Låt smeten svälla minst 10 minuter. Dela smeten i fyra lika stora delar och forma dem till fina filéer med fuktiga händer. Vänd dem sedan i ett fat med panko och stek dem i olja tills de blir gyllenbruna.
Blanchera morot, blomkål och broccolini i saltat vatten. Var uppmärksam på att de inte blir för mjuka. Blanda smöret med valda örter till ett härligt örtsmör. Lägg sedan upp grönsakerna på en tallrik följt av VegMe filén. Blanda sriracha med bearnaisen och toppa med såsen samt en klick örtsmör.