Vegansk Ramenburgare

Ramenbröd
3 paket 5-kronorsnudlar, orientalisk eller svampsmak inkl kryddpaketet
3 msk kikärtsmjöl
2 msk kikärtsspad
2 msk vatten
salt och peppar
Rapsolja till stekning
Kimchimajo
2 dl VegMe Majonnäs
1 dl kimchi
Inlagd lök
1 rödlök
Juice från 1 lime
Semitorkad tomat
3 tomater
Furikake
Rapsolja
Övriga tillbehör
Sjögrässallad (1 paket torkad, finns i asiatiska hyllan)
2 st färska salladslökar
1 kruka krispsallad
Gör så här
Ramenbröd
Koka nudlarna tills de är al dente tillsammans med sina kryddpaket. Häll av vattnet.
Blanda kikärtsspad, kikärtsmjöl, lite salt och peppar och vatten till en pasta.
Blanda ner de kokta nudlarna i kikärtspastan och rör tills allt blandats noggrant. Om det är svårt att få mjölet att blandas med nudlarna, tillsätt en msk vatten till.
Klipp nudlarna till fyra lika stora bitar.
Pressa ner dem i en form som är ungefär lika stor som ett hamburgerbröd. En liten skål eller en stor muffinsform kan funka.
Pressa ihop nudlarna så att de fyller formen och bildar täta biffar.
Lägg i kylen i 20 minuter så att de stelnar.
Ta ut nudlarna ur formarna och stek i rikligt med rapsolja på bägge sidor tills nudelbiffarna blir gyllenbruna.
Kimchimajo
Mixa ihop kimchi och majo
Smaka av med salt och peppar
Inlagd lök
Skiva lök tunt
Pressa över limejuice
Semitorkade tomater
Skiva tomaterna i ca 8 mm tjocka skivor.
Lägg tomatskivorna på en ugnsform och med bakplåtspapper.
Strö över furikake och rapsolja.
Grilla i ugnen på antingen 200 °C i 20 minuter eller 250 °C i 5-10 minuter beroende på tid, tills de har fått lite färg och skrumpnat ihop.
Övriga tillbehör
Lägg sjögrässalladen i blöt enligt instruktioner på paketet.
Skiva salladslökarna.
Stek VegMe Burgare av ärta och quinoa
Bygg burgarna
– Nudelbröd i botten
– En klick majonnäs
– Sen ett salladsblad och två tomatskivor
– Lägg på biffen och sen en klick kimchimayo
– En klick sjögrässallad, lite strimlad salladslök och sedan en nudelburgare
Recept & foto: Gustav ”Jävligt Gott” Johansson