Färslimpa med kapris, citron och oliver

6 potatisar
4 morötter
4 palsternackor
2 rödlökar
Salt
Peppar
2 fp VegMe Formbar färs (á 300 g)
6 msk ströbröd
1,5 dl växtbaserad osötad mjölk, t.ex. havredryck eller sojadryck
1 msk potatismjöl
½ gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
2 msk kapris
1/3 dl hackade gröna oliver
1 citron
Salt
Peppar
2 dl växtbaserad fraiche
1 msk VegMe Majonnäs
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200°.
Skala rotsakerna och skär i bitar. Lägg i en bunke. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med rotsakerna och häll i lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och lägg sedan på en plåt. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Häll ströbröd och mjölk i en bunke, låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt VegMe Formbar färs. Finhacka löken och lägg ner i bunken. Pressa i vitlök och riv i zest från citronen. Hacka kapris och blanda ner i färsen tillsammans med oliver. Tillsätt potatismjölet. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop allt ordentligt.
Ta ut plåten med rotsakerna och gör plats för limpan. Forma färsen till en limpa och lägg på plåten. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
Blanda fraiche med majonnäs och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.