Indisk/marockansk gryta

4 portioner

1 frp VegMe Formbar färs
1 gul lök
1 röd paprika
½ spansk röd peppar
1 msk finriven ingefära
4 kardemummakärnor
1 tsk spiskummin
1 tsk Garam masalapulver
1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
8 torkade aprikoser
3 dl ris
2 msk olivolja eller rapsolja
1-2 tsk salt
Svartpeppar efter smak

Gör så här
Finhacka lök och spansk peppar. Tärna paprikan. Värm olja i en gryta och fräs lök, peppar, paprika och ingefära med kryddorna. Tillsätt färsen och rör runt tills allt är varmt. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt småkoka under lock cirka 10 minuter. Tillaga under tiden riset enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan. Låt småkoka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Gott tillbehör
Blanda 1,5 dl VegMe Aioli med 1 dl hackad färsk mynta.