No Turkey med brysselkål, äpple, svamp och sås

1 frp VegMe Vegan Bites
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1,5 dl ströbröd
2,5 msk majsstärkelse
1,5 dl äppeljuice
1 dl panko
1 dl olja
Tillbehör
1 nät brysselkål
200 g blandad svamp
500 g äpplen
0,5 dl olja
Sås
2,5 dl havregrädde (t ex soja eller havre)
3 msk soja
1 dl äppeljuice
Salt
Gör så här
Häll äppeljuice och ströbröd i en skål och låt det svälla. Lägg färs och bites i en mixer med knivar och pulsa några minuter. Tillsätt salt, peppar, majsstärkelse och det blötlagda ströbrödet och pulsa lite tills du har en fin smet. Forma smeten till fyra lika stora biffar och vänd dem sedan i ett fat med panko.
Lägg alla äpplen förutom ett, i en kastrull med 2 dl vatten. Ånga dem tills de är mjuka och passera dem sedan så att du får en härlig äppelpuré. Låt svalna.
Halvera brysselkålen och skiva svamparna, stek sedan i olja tills de får lite färg.
Koka ihop soja, äppeljuice och havregrädde i en kastrull till en god simmig sås och salta efter smak. Stek biffarna i rikligt med olja tills de blir gyllenbruna. Lägg upp maten och garnera med tunt skivat äpple och något grönt.