Pulled VegMe-burgare

Saftig och smakrik vegoburgare som kittlar smaklökarna.

4 portioner

1 frp VegMe Pulled Original
4 hamburgerbröd
Picklad rödlök (se recept nedan)
Coleslaw (se recept nedan)
1 grön paprika
Nysköljd sallad
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar
300 g vitkål
200 g morötter
½ rivet äpple
1-2 tsk salt
Svartpeppar efter smak
1,5 dl VegMe Majonnäs

Gör så här
Blanda ättika, vatten och socker och rör om tills sockret är upplöst. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Låt stå någon timme i kylen.
För coleslawen strimlas vitkål och morötter tunt. Blanda med saltet och låt stå cirka 30 minuter. Krama ur vätskan och lägg i en skål. Riv ett halvt äpple grovt och lägg i skålen. Tillsätt majonnäsen och smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg VegMe Pulled i en kastrull med olja och värm under omrörning.
Värm bröden i ugnen och lägg därefter sallad och coleslaw på den understa halvan.
Fyll på med VegMe Pulled och skivad paprika. Toppa sedan med picklad lök, lägg på locket och servera.