VegMes saftiga vegobiffar

1 gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
1 dl ströbröd
2 msk majsstärkelse
1 dl växtbaserad grädde
1 msk sojasås
½ kruka färsk timjan
Salt, svartpeppar
Fräs den finhackade löken i 1 msk rapsolja till löken blir mjuk. Blanda den stekta löken med färs, ströbröd, majsstärkelse, grädde, soja och kryddor i en bunke. Låt stå och svälla minst 10 minuter.
Forma smeten till fina biffar, stek några minuter på varje sida.
Om biffarna blir för lösa, tillsätt lite mer ströbröd i smeten och blanda ihop igen.
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk grönsaksbuljong (en tärning)
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 1⁄2 dl havregrädde
Salt, svartpeppar
Pasta
Körsbärstomater
½ kruka färsk timjan
Pressa saften ur citronen och finhacka vitlöken. Häll 2 msk olja, hälften av citronsaften och den finhackade vitlöken i pannan där du stekte biffarna. Strö över mjöl och buljong under omrörning.
Tillsätt grädde och vatten, låt såsen sjuda i fem minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Lägg färsbiffarna i såsen och låt sjuda i några minuter.
Servera med pasta och körsbärstomater, toppa med färsk timjan.