Vegansk lasagne

4–6 portioner
Färs
1 fp VegMe Formbar färs
1/2 gul lök
1 morot
1 msk tomatpuré
250 g krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk oregano
olja till stekning
Béchamelsås
2 msk mjölkfritt margarin
2 msk vetemjöl
6 dl osötad sojadryck
malen muskotnöt
salt och peppar
lasagneplattor
vegansk gratängost
Gör så här
Färs
Skala och hacka löken. Skala och riv moroten.
Bryn löken mjuk i olja i en stekpanna eller stor gryta. Tillsätt VegMe Formbar färs, morot och tomatpuré och stek i någon minut.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Béchamelsås
Smält margarinet i en kastrull och vispa i mjölet. Rör ner sojadryck, lite i taget. Låt sjuda under omrörning några minuter och krydda med muskotnöt, salt och peppar.
Varva béchamelsås, lasagneplattor och färs i en smord ugnsfast form och avsluta med sås och riven ost.
Tillaga i 200 grader varm ugn i ca 30–40 minuter.