Vegansk Thaigryta

4 portioner
1 frp VegMe Vegan Bites
1 gul lök
1 citrongräs
1 dl färsk koriander
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
½ msk curry
2 tsk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 stor röd paprika
200 g färsk svamp
300 g broccoli
2 strimlade vårlökar
1 paket körsbärstomater
1 lime
1 dl sweet chilisås
Gör så här
Hacka den gula löken och skala och riv ingefäran. Fräs löken tillsammans med finhackat citrongräs, svamp och sambal oelek i en stor kastrull. Tillsätt övriga grönsaker skurna i lagom stora bitar tillsammans med färsk koriander. Pressa ned vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt buljong, kokosmjölk, VegMe Vegan Bites och Sweet Chilisås. Koka upp under omrörning och sjud 10 minuter under lock. Vänd sedan ner broccoli och tillsätt tomater. Smaka av med salt och peppar och servera med limeklyftor.