VegMe Vegan Bites bourguignon med rostad potatis

1 frp VegMe Vegan Bites
6 dl rödvin
300 g morötter
200 g smålök
200 g champinjoner
1 msk tomatpuré
0,5 tsk torkad timjan
5 dl schalottenlöksfond (koncentrerad fond utspädd med vatten)
majsstärkelse för redning
salt och peppar
vegetabiliskt smör eller olja till stekning

Rostad potatis
ca 800 g fast potatis
olivolja
färsk timjan
havssalt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 °C.

Gryta
Koka ihop rödvinet tills halva mängden återstår.
Skala morötterna och dela i mindre bitar och skala löken.
Värm en gryta med smör och fräs grönsakerna i några minuter.
Tillsätt tomatpurén och fräs ihop med grönsakerna. Tillsätt vinet, timjan och VegMe Vegan Bites. Låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt fonden och sjud i ytterligare 15 minuter. Red av grytan med majsstärkelse utrört i vatten och krydda med salt och peppar.

Potatis
Tvätta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och rör om. Strö över havssalt och färsk timjan. Rosta potatisen mitt i ugnen i 20-30 minuter tills den är mjuk. Servera potatisen till grytan.