Grillspett – Cevapcici

1 frp VegMe Formbar Färs
1 dl ströbröd
2 msk majsstärkelse
1-2 tsk sambal oelek
2 msk ajvar relish
0,5-1 gul lök, finhackad
1 dl växtbaserad osötad grädde (t ex soja eller havre)
1-2 klyftor vitlök
0,5 tsk timjan
0,5 tsk oregano
1 msk pressad citron
Salt och peppar

Tillval: färsk hackad persilja

Gör så här
Fräs den finhackade löken i rapsoljan tills löken blir mjuk och glansig.
Blanda ihop färs, ströbröd, majsstärkelse, växtbaserad grädde, sambal oelek, ajvar relish, kryddor, citron och den stekta löken. Låt svälla minst 10 minuter. Om biffarna blir för lösa tillsätt lite mer ströbröd i smeten och blanda ihop igen.

Forma till ”korvar” runt smala grillspett i trä. Grilla/stek runtom tills färsen är genomstekt och får en fin yta.

Servera gärna med vår egen goda potatissallad.

Tips!
Om du ska lägga dem på grillen så blötlägg spetten i några timmar i förväg så de inte brinner upp.