Vegansk ”sill”

1-2-3-lag:
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika 12%
200 g VegMe Pulled Original
1 rödlök
½ silverlök
3 salladslökar
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
½ tsk salt
Gör så här:
1-2-3-lag: Koka upp vattnet och ta från plattan, häll i socker och blanda så det löses upp, tillsätt ättika. Låt svalna.
Skiva löken tunt, krossa kryddpepparkornen lätt.
Ta fram en väl rengjord glasburk, varva VegMe Pulled, lök och kryddor i burken.
Fyll på med 1-2-3-lag och ställ in i kylen, gärna över natten.
A kind of Senapssill
200 g VegMe Pulled Original
½ dl svensk senap
½ dl skånsk senap
½ dl ljus Dijonsenap
½ tsk vitvinsvinäger
½ dl strösocker
¾ dl rapsolja
1 dl färsk dill
½ tsk mald vitpeppar
½ tsk salt
Ev. ½ dl vegansk fraiche
Gör så här:
Rör ihop senap, socker, vinäger, salt och peppar i en bunke. Blanda så att sockret löser sig.
Vispa ner rapsoljan långsamt i en fin stråle i senapsblandningen.
Tillsätt finhackad dill och till sist VegMe Pulled.
Häll över blandningen i en väl rengjord glasburk. Låt stå i kyl några timmar, gärna över natten, innan servering.
Vill du ha en något mildare och krämigare smak, blanda i vegansk fraiche innan servering.
Skagensill style
200 g VegMe Pulled Original
½–1 rödlök
1 ½ dl VegMe Majonnäs
1 dl vegansk fraiche
2 ½ msk röd tångkaviar
½ knippe färsk dill
½ tsk salt
nymald svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop majonnäs och fraiche med salt och peppar.
Hacka lök och dill fint, tillsätt hacket och tångkaviaren i majonnäsblandningen. Blanda väl.
Tillsätt VegMe Pulled och rör om så den täcks av röran.
Rengör en glasburk ordentligt. Fyll burken med röran och låt stå några timmar, gärna över natten.