I jakten på fler vegetariska proteinkällor har projektet CirkAlg startats. Syftet är att undersöka möjligheterna till en ny cirkulär, svensk livsmedelskedja. Projektet utförs i samverkan mellan flera universitet, företag (däribland VegMe) och en myndighet. Genom olika...
VegMe Pressrum
Välkommer till VegMe Pressrum.
Klicka på respektive bild för nedladdning.
Pressrelease
Äkta Rök och Seamami
Det var i Smaklabbet som krögarfamiljen Schönemyr skapade VegMe Äkta Rök®. Där färsk rök från svenska lövträd komprimeras och används som smaksättning i livsmedel så som smör, vatten, rapsolja, olivolja och soja. Eftersom sojaprotein i grunden inte är en...
VegMe i Gastronomiska Akademins Kalender
Den 9 december 2020 kom Gastronomiska Akademins Ständige sekreterare Karsten Thurfjell till Smaklabbet. Han överlämnade 2021 års utgåva av Gastronomiska Akademins Kalender ”Nya Svenska Matvanor” i vilken VegMe förekommer i reportage och intervju. Vi är...
VegMes innovatörer och grundare får Diplom av Gastronomiska Akademien
Den 20 januari 2020 förärades vårt arbete med Gastronomiska Akademiens Diplom, med motiveringen ”För att med innovativa metoder ha framställt veganska produkter av klimatsmart sojaprotein med unik, köttliknande struktur och smak.” På bilden fr v: Lisa Eisenman, Monica...