VegMe Pressrum

Välkommer till VegMe Pressrum.
Klicka på respektive bild för nedladdning.

Pressrelease

Mars 2025
Äkta Rök och Seamami

Äkta Rök och Seamami

Det var i Smaklabbet som krögarfamiljen Schönemyr skapade VegMe Äkta Rök®. Där färsk rök från svenska lövträd komprimeras och används som smaksättning i livsmedel så som smör, vatten, rapsolja, olivolja och soja. Eftersom sojaprotein i grunden inte är en...

read more
VegMe i Gastronomiska Akademins Kalender

VegMe i Gastronomiska Akademins Kalender

Den 9 december 2020 kom Gastronomiska Akademins Ständige sekreterare Karsten Thurfjell till Smaklabbet. Han överlämnade 2021 års utgåva av Gastronomiska Akademins Kalender ”Nya Svenska Matvanor” i vilken VegMe förekommer i reportage och intervju. Vi är...

read more

Senaste inlägg

Makroalger – en ny hållbar proteinkälla?

Makroalger – en ny hållbar proteinkälla?

I jakten på fler vegetariska proteinkällor har projektet CirkAlg startats. Syftet är att undersöka möjligheterna till en ny cirkulär, svensk livsmedelskedja. Projektet utförs i samverkan mellan flera universitet, företag (däribland VegMe) och en myndighet. Genom olika...

Äkta Rök och Seamami

Äkta Rök och Seamami

Det var i Smaklabbet som krögarfamiljen Schönemyr skapade VegMe Äkta Rök®. Där färsk rök från svenska lövträd komprimeras och används som smaksättning i livsmedel så som smör, vatten, rapsolja, olivolja och soja. Eftersom sojaprotein i grunden inte är en...

VegMe i Gastronomiska Akademins Kalender

VegMe i Gastronomiska Akademins Kalender

Den 9 december 2020 kom Gastronomiska Akademins Ständige sekreterare Karsten Thurfjell till Smaklabbet. Han överlämnade 2021 års utgåva av Gastronomiska Akademins Kalender ”Nya Svenska Matvanor” i vilken VegMe förekommer i reportage och intervju. Vi är...

VegMes innovatörer och grundare får Diplom av Gastronomiska Akademien

VegMes innovatörer och grundare får Diplom av Gastronomiska Akademien

Den 20 januari 2020 förärades vårt arbete med Gastronomiska Akademiens Diplom, med motiveringen ”För att med innovativa metoder ha framställt veganska produkter av klimatsmart sojaprotein med unik, köttliknande struktur och smak.” På bilden fr v: Lisa Eisenman, Monica...